The Road to Stockholm (41): Italië

Vandaag trekken we met The Road to Stockholm richting Italië. RAI, de Italiaanse omroep is één van de zeven stichtende leden van het Eurovisiesongfestival en heeft al twee overwinningen op zijn naam staan. Vorig jaar was de derde overwinning binnen handbereik maar ze strandden op de derde plaats.

The Road to Stockholm
De Italianen hebben in februari een eigen songfestival en meestal komt de Italiaanse kandidaat uit het SanRemo Festival en ook dit jaar was dat niet anders. Normaal ging de winnaar Stadio naar Stockholm maar die bedankten voor de eer. Een dag na de finale van het SanRemo Festival kwam naar buiten dat Francesca Michielin het land zal vertegenwoordigen. Met No Degree of Seperation, geschreven door Cheope, Fabio Gargiulo, Federica Abbate, Francesca Michielin zal ze aantreden in Stockholm. Het is een verkorte versie van het nummer waar ze in het SanRemo Festival tweede mee werd.

In welke halve finale treedt Italië aan?
De Italiaanse omroep RAI is één van de grote geldschieters van het Eurovisiesongfestival en om deze reden zal het niet moeten deelnemen aan één van de twee halve finales. Het is samen met Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk rechtstreeks geplaatst voor de finale op zaterdag 14 mei. Italië stemt wel mee in de tweede halve finale op donderdag 12 mei 2016.


Twittervraag
Maakt Italië kans om het festival te winnen?
We denken dat Italië hoog zal eindigen maar net geen winst.

The Road to Stockholm
Gisteren: België
Vandaag: Italië
Morgen: Rusland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.