The Road to Stockholm (30): Slovenië

In The Road to Stockholm stellen wij vandaag de inzending van Slovenië aan u voor. Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival maar het land heeft nog niet kunnen winnen. Hun beste resultaat was in 1995 en 2001 toen het land een vijfde plaats behaalde.

The Road to Stockholm
De Sloveense omroep RTVSLO koos zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival via EMA 2016. Tien kandidaten traden in de finale aan op zaterdag 27 februari. Tussen de kandidaten namen er twee oud eurovisiesongfestival deelnemers deel. Maar het was toch ManuElla die EMA 2016 won met Blue and Red. Het nummer is geschreven door Leon Oblak. ManuElla begon haar muziekcarrière in haar tienerjaren en nam deel aan verschillende talentenjachten. In 2013 nam ManuElla ook al deel aan EMA maar haalden toen niet de superfinale.

In welke halve finale treedt Slovenië aan?
ManuElla treedt als elfde aan tijdens de tweede halve finale op donderdag 12 mei 2016. 50% van de kandidaten die hun act brachten van de elfde plaats in de tweede halve finale haalden de finale.

Twittervraag
Maakt Slovenië kans om het festival te winnen?
Naar onze mening zal Slovenië het Eurovisiesongfestival niet winnen in Stockholm. Het nummer van ManuElla is niet goed genoeg. Een finaleplek zal ook een lastige karwei worden voor de Sloveense.

The Road to Stockholm
Gisteren: Roemenië
Vandaag: Slovenië
Morgen: Montenegro

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.