The Road to Stockholm (23): Spanje

In The Road to Stockholm stellen wij vandaag de inzending van Spanje aan u voor. Spanje neemt sinds 1961 deel aan het Eurovisiesongfestival en heeft al twee maal het festival kunnen winnen. Sinds 1999 maakt Spanje deel van de BIG5, hiermee moet Spanje niet deelnemen aan de halve finales.

The Road to Stockholm
Eind december kondigde de Spaanse openbare omroep TVE aan dat het zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival zal kiezen via een nationale finale. In Objetivo Eurovisión namen zes kandidaten deel. Een internationale jury en de Spaanse kijkers kozen Barei als winnares van de show. In Stockholm zal ze het nummer Say Yay! zingen. Het is trouwens het eerste volledige Engelstalige nummer dat Spanje zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Barei is 34 jaar en is sinds 2011 actief in de Spaanse showbizz.

In welke halve finale treedt Spanje aan?
Spanje is lid van de BIG5 en treedt dus rechtstreeks aan tijdens de grote finale op zaterdag 14 mei 2016. Op vrijdag 13 mei 2016 zal de startpositie van Spanje bekend worden gemaakt.

Twittervraag
Maakt Spanje kans om het festival te winnen?
Spanje komt met een zeer modern nummer naar het Eurovisiesongfestival. Het maakt zeker kans om te winnen. Momenteel staat Barei bij de bookmakers op tien.

The Road to Stockholm
Gisteren: Cyprus
Vandaag: Spanje
Morgen: Hongarije

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.