The Road to Stockholm (15): Moldavië

In The Road to Stockholm stellen wij vandaag de inzending van Moldavië aan u voor. Het land neemt sinds 2005 deel aan het Eurovisiesongfestival en met een zesde plaats in de finale is dat ook hun beste resultaat. Moldavië telt zo’n 3.4 miljoen inwoners en heeft Chisinau als hoofdstad.

The Road to Stockholm
Als één van de laatste landen maakte de Moldavische omroep bekend op dinsdag 13 oktober dat het zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in Stockholm. Opnieuw koos de omroep voor O Melodie Pentru Europa. In twee halve finales en één finale werd de winnaar gekozen. Een vakjury en de kijkers thuis kregen elk 50% stemrecht. De winnares werd Lidia Isac met het nummer Falling Stars. Lidia is geen onbekende in de Moldavische voorronde want ze nam al deel in 2013,2014 en 2015. Vierde keer goede keer dus voor Lidia Isac. Het nummer Falling Stars is geschreven door G. Alares, E. Berg, S. Lestapier en L. Gutkin.

In welke halve finale treedt Moldavië aan?
Tijdens de loting werd Moldavië geloot in het eerste deel van de eerste halve finale. De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 10 mei 2016. Komende dinsdag weten we de startpositie van Moldavië.

Twittervraag


Maakt Moldavië kans om het festival te winnen?
We zien Moldavië niet winnen dit jaar. De finale halen zal voor Lidia heel moeilijk worden als je weet dat de eerste halve finale een zeer sterke halve finale is. 

The Road to Stockholm
Gisteren: Wit-Rusland
Vandaag: Moldavië
Morgen: Malta

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.