The Road to Stockholm (10): Tsjechië

Met onze voorstellingsreeks The Road to Stockholm trekken we vandaag naar Tsjechië. Vorig jaar maakte het land een comeback na vijf jaar afwezig te zijn geweest. Tsjechië is het slechtst presterende land van het Eurovisiesongfestival want van hun vier deelnames hebben ze nog nooit in de finale gestaan maar wel al twee maal op de laatste plaats. Tsjechië ligt in centraal-Europa en telt zo’n 10,3 miljoen inwoners.

The Road to Stockholm
Eind augustus maakte de omroep van Tsjechië, CT bekend dat het een kandidaat zal sturen naar het Eurovisiesongfestival. De kandidaat en het nummer werden intern gekozen door de omroep. Gabriela Gun werd gekozen met het nummer I Stand. Hiermee kiest de omroep een kandidaat die ver tot buiten Tsjechië bekend is. Het nummer I Stand is geschreven door Aidan O’Connor & Sara Biglert.

In welke halve finale treedt Tsjechië aan?
Tijdens de loting werd Tsjechië geloot in het tweede deel van de eerste halve finale. De tweede halve finale vindt plaats op dinsdag 10 mei 2016. Op dit moment is de startpositie van het land nog niet bekend.

Twittervraag


Maakt Tsjechië kans om het festival te winnen?
Tsjechië heeft net zoals vorig jaar een nummer dat zeker in de finale hoorde te staan maar het bleef in de halve finale steken. Wij hopen alvast dat het met I Stand niet hetzelfde leven beschoren is, het hoort zeker in de finale.
The Road to Stockholm
Gisteren: Macedonië
Vandaag: Tsjechië
Morgen: Nederland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.