The Road to Sofia (8): Albanië

Het 13de Junior Eurovisiesongfestival in Sofia staat voor de deur. Nog 15 keer slapen en we kennen de opvolger van Vincenzo Cantiello. In onze reeks ‘The Road to Sofia’ stellen wij 17 dagen lang alle kandidaten voor het komende festival aan u voor. Gisteren waren we te gast in het grote Rusland en vandaag trekken we naar het Balkanland Albanië. 


Hoe werd Michele gekozen?
Reeds vroeg in 2015 werd duidelijk dat Albanië opnieuw zou deelnemen na twee jaar afwezigheid. Men besliste om een nationale voorronde te organiseren namelijk Festivali i 52-të Mbarëkombëtar i Këngës për Fëmijë. Een kinderversie van de nationale selectie voor het Eurovisiesongfestival.
Aan deze voorronde namen 26 artiesten deel aan een halve finale, waarvan er 14 doorgingen naar de finale een dag later. De uiteindelijke winnares werd Michele Rampo met het lied Dambaje. Michele werd geboren eind 2000 in Tirana. In 2012 probeerde ze haar land al eens te vertegenwoordigen, echter zonder succes. 
De geschiedenis van Albanië op het Junior Eurovisiesongfestival
Albanië nam tot op heden nog maar 1 keer deel aan het festival, namelijk in 2012. Dit was niet echt een succes want men eindigde op een 12de en laatste plek met 35 punten. Men wist wel de Azerbeidzjaanse jury te overtuigen en ontvingen 12 punten. Zelf gaven ze toen hun 12 punten aan Zweden.

Morgen: San Marino

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.