The Road to Sofia (4): Armenië

Het 13de Junior Eurovisiesongfestival in Sofia staat voor de deur. Nog 19 keer slapen en we kennen de opvolger van Vincenzo Cantiello. In onze reeks ‘The Road to Sofia’ stellen wij 17 dagen lang alle kandidaten voor het komende festival aan u voor. Gisteren stelden we Destiny uit Malta aan u voor en vandaag trekken we naar de Kaukasus.Hoe werd Michael geselecteerd?
Op 11 juni 2015 maakte de Armeense omroep bekend deel te zullen nemen aan het festival in Sofia. Net zoals de voorbije jaren zal de selectie gebeuren via een interne selectie.  Op 14 juli maakte men reeds bekend dat Michael Varosyan het land zou vertegenwoordigen. Enkele maanden later op 19 september werd dan bekend dat hij met lied Love naar Sofia ging.
Michael is geen onbekende in de wereld van het Junior Eurovisiesongfestival. Sinds 2012 probeerde hij reeds elk jaar deel te nemen, echter zonder succes. Hij is bezig met muziek sinds zijn 6de en hij volgt een opleiding muziek en zang.


De geschiedenis van Armenië op het Junior Eurovisiesongfestival
Armenië is reeds van 2007 van de partij op het jaarlijkse festival. Ze waren ook meteen goed voor een 2de plek in Nederland op slechts 1 punt van de overwinning. Hun laagste notering behaalden ze voorlopig in 2008 met een 8ste plaats. Daarnaast eindigde men in 2012 & 2014 derde en in 2009 tweede. Maar hun topnotering kwam er in 2010 met hun overwinning. De meeste punten kregen ze tot nog toe van Rusland maar zelf gaven ze er meer aan buurland Georgië.

Morgen: Georgië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.