The Road to Sofia (17): Italië

Het 13de Junior Eurovisiesongfestival in Sofia staat voor de deur. Nog 6 keer slapen en we kennen de opvolger van Vincenzo Cantiello. In onze reeks ‘The Road to Sofia’ stellen wij 17 dagen lang alle kandidaten voor het komende festival aan u voor. Gisteren waren we te gast in Ierland en vandaag trekken we naar het winnende land van vorig jaar Italië.


Hoe werd Chiara & Martina geselecteerd?
Na hun overwinning in 2014 besliste het land om opnieuw deel te nemen dit jaar in Sofia. Men ging de kandidaat en het lied kiezen via een nationale finale. In een eerste ronde waren er 5 duels waarbij de winnaar doorging en er nog 1 wildcard werd gekozen. Na een tweede ronde waren er nog 2 finalisten over. In de laatste ronden werd de winnaar bepaald door televoting. Deze werden gewonnen door Chiara & Martina Scarpani. Echter door technische problemen met de televoting moest de finale opnieuw gebeuren, maar er was dezelfde winnaar. Het lied waarmee de meiden doorgaan is Viva.
Beide meiden hebben er al een hele muziekcarrière opzitten en hebben al vele muziekawards gewonnen.De geschiedenis van Italië op het Junior Eurovisiesongfestival
Het land is nog maar een vrij recente deelnemer aan het festival. In 2014 mocht Vicenzo Cantiello het land vertegenwoordigen en hoe. Men wist onmiddellijk de overwinning in de wacht te slepen. Men ontving 3 keer het maximum van de punten en zes keer 10 punten. de organisatie voor het Junior Eurovisiesongfestival lieten ze wel aan zich voorbij gaan.Vanaf morgen kan u bij Eurosongland terecht voor alle repetities en nieuws vanuit Sofia in “Live in Sofia”. Komende zaterdag vindt in Sofia dan het 13de Junior Eurovisiesongfestival plaats.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.