The Road to Sofia (1): Slovenië

Het 13de Junior Eurovisiesongfestival in Sofia staat voor de deur. Nog 22 keer slapen en we kennen de opvolger van Vincenzo Cantiello. In onze reeks ‘The Road to Sofia’ stellen wij 17 dagen lang alle kandidaten voor het komende festival aan u voor. Beginnen doen we met de Sloveense Lina Kuduzovic.


Hoe werd Lina geslecteerd?

Voor de selectie van de kandidaat en het lied werd er een mini-versie van Evrovizijska Melodija gehouden. Deze wedstrijd wordt ook gebruikt voor de selectie voor het Eurovisiesongfestival. In totaal werden er zes artiesten geselecteerd die zouden deelnemen aan deze wedstrijd. Deze werden verdeeld over twee halve finales. De winnaars van elke halve finale mochten het in de finale uitvechten.
De finale vond plaats op 4 oktober 2015 en werd gewonnen door Lina Kuduzovic met haar lied Prva ljubezen.
Lina is zeker niet aan proefstuk toe in de muziekwereld. In 2010 was de jongste winnaar ooit met haar 7 jaar in Slovenia’s Got Talent. Daar maakte ze al veel indruk met haar vocale kwaliteiten.
De geschiedenis van Slovenië op het Junior Eurovisiesongfestival
Slovenië is nog een vrij jonge deelnemer aan het Junior Eurovisiesongfestival. In de zomer van 2014 werd bekend dat men zou deelnemen aan het festival in Malta. In tegenstelling tot dit jaar koos men toen voor een interne selectie. De keuze viel op Ula Ložar. De reacties waren zeer lovend over het lied en velen zagen dit eindigen in de top 5. Echter liep het anders in Malta. Men eindigde op een 12de plek met 29 punten. Hun hoogste notering (4) kwam van Nederland. 


Morgen: Macedonië

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.