The Road to Minsk [18]: Albanië.

Twintig kandidaten zullen op zondag 25 november 2018 het beste van zichzelf geven op het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk, Wit-Rusland. Eén van die kandidaten is Efi Gjika. Zij vertegenwoordigt Albanië. Wij stellen ze alvast voor.
De deelname van Albanië aan het Junior Eurovisiesongfestival raakte bekend toen de officiële lijst van deelnemers bekend geraakte. RTSH, de nationale omroep van het land organiseerde een wedstrijd Junior Fest 2018 waarop de kandidaat voor Minsk gekozen zou worden. Een speciale vakjury koos ervoor om Efi Gjika naar het Junior Eurovisiesongfestival te sturen met het nummer Barby.
De tien jarige Efi Gjika is geboren op 29 september 2008. Enkele jaren geleden maakte ze haar debuut tijdens de ochtendshow op de nationale omroep. Sindsdien is ze vaak te gast geweest tijdens verschillende shows en mocht ze al optredens verzorgen in het volledige land. 


Albanië debuteerde op het Junior Eurovisiesongfestival in 2012 maar kon daar niet echt scoren. Daarop besloot het land zich terug te trekken van de wedstrijd. In 2015 keerde Albanië terug naar de wedstrijd. Toen stuurde het land Mishela Rapo met Dambaje naar het festival. Op deze editie kon Albanië zijn beste resultaat ooit op het Junior Eurovisiesongfestival boeken, namelijk een vijfde plaats.
Morgen stellen we de kandidaat van Ierland voor in een nieuwe ‘The Road to Minsk’. Wil je niets missen van het nieuws rond het Junior Eurovisiesongfestival? Volg ons dan via Facebook én Twitter.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.