The Road to Minsk [16]: Israël.

Twintig kandidaten zullen op zondag 25 november 2018 het beste van zichzelf geven op het Junior Eurovisiesongfestival in Minsk, Wit-Rusland. Eén van die kandidaten is Noam Dadon. Hij vertegenwoordigt Israël. Wij stellen hem alvast voor.
Israël is één van de landen die een comeback maken op het Junior Eurovisiesongfestival. De nationale omroep KAN organiseerde een nationale voorronde in het Russel Theatre in Ramat Gran met zes kandidaten. Noam kon de wedstrijd winnen en hij mag dus Israël vertegenwoordigen op het Junior Eurovisiesongfestival. Later werd bekend dat hij zal aantreden met het nummer Children Like These.
Noam Dadon is dertien jaar oud en geboren op 20 juni 2005 in Jerusalem. Hij is geen onbekende in Israël want hij kwam als zanger vaak op de televisie. Bij het jongere volk is Noam Dadon nog bekender want hij is één van de YouTube-sterren van het land.


Israël nam voor het eerst deel aan het Junior Eurovisiesongfestival in 2012 met de groep Kids.il. Hun nummer Let the Music Win kon niet verder dan een achtste plaats bereiken en daarom trok het land zich terug uit de wedstrijd. In 2016 ondernam het land een nieuwe poging maar met een vijftiende plaats was dat opnieuw geen succes. In 2018 won Israël het grote Eurovisiesongfestival en daarom besloot de omroep KAN om opnieuw deel te nemen aan het Junior Eurovisiesongfestival.
Morgen stellen we de kandidaat van Polen voor in een nieuwe ‘The Road to Minsk’. Wil je niets missen van het nieuws rond het Junior Eurovisiesongfestival? Volg ons dan via Facebook én Twitter.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.