The Road to Lisbon [21]: Israël.

Het weekend staat voor de deur en dus tijd om een nieuwe kandidaat van het Eurovisiesongfestival voor te stellen. We doen dit niet in alfabetische volgorde maar op basis van de resultaten van vorig jaar. Vandaag is het de beurt aan Israël.

Selectieprocedure
Voor het vierde jaar op rij wordt de Israëlische kandidaat voor het Eurovisiesongfestival gekozen via het programma The Next Star. Dit jaar diende het programma enkel om de kandidaat te selecteren. De keuze werd gemaakt door een vakjury en de kijkers. Het was Netta Barzilai die de wedstrijd kon winnen. Een nummer voor haar werd intern geselecteerd. Daar viel de keuze op het nummer Toy, geschreven door Doron Medalie en Stav Beger.
Wie is Netta Barzilai?
Netta Barzilai is geboren op 22 januari 1993 in de Israëlische stad Hod HaSharon. Over de zangeres is er bitter weinig geweten omdat ze nog maar pas aan het begin staat van haar carrière. Ze is pas echt bekend geraakt bij het Israëlische publiek door haar deelname aan The Next Star. In de eerste auditieronde bracht Netta het nummer A Ba Ni Bi, de Israëlische inzending van 1978 die het festival ook won.
Op het Eurovisiesongfestival
Tijdens de loting voor de indeling van de halve finales werd bekend dat Israël zal deelnemen aan de eerste halve finale op dinsdag 08 mei 2018. Netta Barzilai zal aantreden als zevende aantreden.

Versus

Welke Israëlische inzending was de beste? De inzending van 2017 of 2018? Stem vanaf 12:00 mee via onze Twitterpagina.

Israël & het Eurovisiesongfestival

Israël debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1973 en werd meteen vierde met het nummer Ey Sham. De eerste overwinning werd in 1978 behaald met Izar Cohen & the Alphabeta. Een jaar later was het opnieuw prijs voor het land want het won op eigen bodem. De derde en voorlopig laatste overwinning van het Eurovisiesongfestival dateert van 1998 toen het land Dana International met Diva stuurde.

Planning
Morgen stellen we de kandidaten uit Polen voor.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.