The Road to Kiev [37]: Armenië.

42 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 29 april stellen wij één van deze 42 artiesten aan u voor in onze reeks ‘The Road to Kiev’. Vandaag trekken we richting Armenië. Zij sturen Artsvik naar het Eurovisiesongfestival in Kiev.

Artsvik Harutyunyan is geboren op 21 oktober 1984 en is bekend onder haar voornaam Artsvik. Naast zingen is Artsvik ook liedjesschrijver. De mensen leerden Artsvik kennen in 2013 toen ze deelnam aan het tweede seizoen van Golos, een Russische versie van The Voice. Nadat ze in de battleronde verloor bracht ze haar eerste single Why uit. Er zouden in de loop der jaren nog drie singles volgen. Eind 2016 nam ze deel aan de Armeense voorronde voor het Eurovisiesongfestival Depi Evratesil.

De Armeense omroep ARMTV koos dit jaar ervoor om de Armeense kandidaat te selecteren via twee rondes. In de eerste ronde werd er samen met het publiek en een vakjury gekozen wie Armenië zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Kiev. De finale van Depi Evratesil werd gehouden op zaterdag 24 december en de winnaar werd Artsvik. Ze behaalde 71% van de stemmen. De tweede ronde werd gebruikt om een nummer voor Artsvik te zoeken. Het winnende nummer werd intern gekozen en heet Fly With Me. Op zaterdag 18 maart werd het officieel voorgesteld via het YouTube kanaal van het Eurovisiesongfestival.

In 2006 debuteerde Armenië op het Eurovisiesongfestival, enkel in 2012 was het land afwezig op het festival. Winnen heeft Armenië nog niet kunnen doen maar met een vierde plaats in 2008 en 2014 kwam het al aardig in de buurt. Meer informatie over Armenië op het Eurovisiesongfestival kan je terugvinden in onze geschiedenispagina’s.

The Road to Kiev.
Gisteren: Polen -> Vandaag: Armenië -> Morgen: Frankrijk

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.