The Road to Kiev [19]: Tsjechië.

43 Landen hebben present getekend voor het komende Eurovisiesongfestival in Kiev. Elke dag tot 30 april stellen wij één van deze 43 artiesten aan u voor in onze reeks ‘The Road to Kiev’. Vandaag trekken we naar Tsjechië. Zij behaalden vorig jaar voor de eerste keer de finale en hopen dit jaar op een nieuwe deelname aan de finale met Martina Barta.

Martina Bárta is geboren op 1 september 1988 in Tsjechië. Ze is een jazz zangeres en bespeelt vlot de hoon. Haar carriere begon toen ze lid werd van de jazzband 4 To The Bar en haar deelname aan de musical Robin Hood. Verder heeft Martina Bárta ook samen gewerkt met Felix Slováček en Karel Gott.

CT, de Tsjechische omroep koos zijn intern voor het Eurovisiesongfestival 2017 intern. Voor de zoektocht naar een geschikte kandidaat werd er een open inschrijving georganiseerd. Een speciale vakjury en de leden van OGAE Tsjechië kozen intern voor Martina Bárta. Zij selecteerde het nummer My Turn.

De eerste deelname van Tsjechië dateert van 2007, zo’n tien jaar geleden maar in die tien jaar heeft het land nog maar vijf keer deelgenomen. In de eerste drie jaar geraakte het land niet verder dan een voorlaatste plaats. Sinds hun comeback in 2015 gaat het al veel beter voor het land want vorig jaar haalde het zelfs de finale. Meer informatie over Tsjechië op het Eurovisiesongfestival kan je vinden op onze geschiedenispagina’s.

The Road to Kiev.
Gisteren: Duitsland -> Vandaag: Tsjechië -> Morgen: Verenigd Koninkrijk

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.