The American Song Contest vanaf 2022!

The American Song Contest vanaf 2022!

Volgende week viert het Eurovisiesongfestival zijn 65e editie vanuit Rotterdam, Nederland. En vandaag werd het nieuws bekend gemaakt dat er volgend jaar een Amerikaanse versie komt.

The American Song Contest zal bestaat uit drie rondes waarbij de acts strijden in een reeks kwalificatieronden, gevolgd door de halve finales en dan de ultieme finale. Alle 50 staten van Amerika zullen een kandidaat afvaardigen. Net zoals bij het Eurovisiesongfestival zal de winnaar gekozen worden door middel van de fans en een vakjury.

Al 65 jaar verbindt het Eurovisie Songfestival mensen van heinde en verre. Als eigenaren van dit enorm succesvolle format hebben we gezien hoe het een plek heeft gevonden in miljoenen harten in heel Europa en daarbuiten. Nu zijn we verheugd dat we de perfecte partners hebben gevonden om deze unieke wedstrijd en de gepassioneerde viering van muziek en originele liedjes te delen met het Amerikaanse volk.

Martin österdahl, executive supervisor van het Eurovisiesongfestival voor de EBU

De eerste editie van American Song Contest zal volgend jaar plaatsvinden en is een coproductie tussen Propagate en Universal Television Alternative Studio. NBC, één van de grootste televisiezenders van Amerika zal de wedstrijd uitzenden.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.