🇦🇹 Teya en Salena naar het Eurovisiesongfestival 2023.

🇦🇹 Teya en Salena naar het Eurovisiesongfestival 2023.

In de vroege ochtend maakte de Oostenrijkse omroep ORF bekend wie voor hen naar het Eurovisiesongfestival in Liverpool mag.

Naar goede traditie volgde de bekendmaking via het ochtendprogramma Ö3 Wecker. ORF koos ook dit jaar zijn kandidaat volledig intern en de keuze viel op het duo Teya en Salena. Hun inzending zal bekend worden gemaakt op 8 maart, ook tijdens het ochtendprogramma Ö3 Wecker.

Wie zijn Teya & Salena?

Teya ontwikkelde voor het eerst een liefde voor muziek op 12-jarige leeftijd en deed haar eerste podiumervaring op als saxofonist in een jazzorkest. Ze begon met het schrijven van liedjes toen ze 17 was. In 2020 nam ze deel aan zowel de Oostenrijkse als de Servische nationale selectie voor het songfestival.

Salena begon op zevenjarige leeftijd met zingen en leerde zichzelf ook gitaar spelen. In 2017 haalde ze de derde ronde van The Voice of Germany. In 2019 deed ze mee aan de Oostenrijkse selectie voor het songfestival. Ze is ook de stem van de stationsjingles voor Ö3 Radio.

Teya en Salena ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de ORF-talentenjacht Starmania 21. Ze werden al snel vrienden en begonnen samen te werken.

Het is de eerste keer dat Oostenrijk wordt vertegenwoordigd door een duo vrouwen.


Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival.

Oostenrijk debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1957. Bob Martin werd bij het debuut direct laatste met amper 3 punten. In al die jaren is het land acht keer laatste geëindigd. Op het Eurovisiesongfestival in 1966 én 2014 was het wel raak voor Oostenrijk. Zowel Udo Jürgens en Conchita Wurst wonnen het festival voor het land.

📷: ORF

Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.