🇺🇦🇬🇧 Startpositie gastlanden Eurovisiesongfestival 2023 bekend.

🇺🇦🇬🇧 Startpositie gastlanden Eurovisiesongfestival 2023 bekend.

Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk hebben hun startpositie geloot voor de finale van het Eurovisiesongfestival op zaterdag 13 mei 2023.

Tijdens de delegatievergadering vandaag in Liverpool hebben Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk willekeurig geloot voor hun posities in de startvolgorde van de halve finale. Martin Österdahl, Executive Supervisor van het Eurovisie Songfestival, deed de loting.

Gewoonlijk wordt alleen de positie van het gastland in de startvolgorde bepaald tijdens de delegatievergadering. Aangezien het Verenigd Koninkrijk echter gastland is namens Oekraïne, werden de startposities van beide landen vandaag geloot.

Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk zingen op de volgende posities in de finale op 13 mei:

19 | 🇺🇦 Oekraïne
26 | 🇬🇧 Verenigd Koninkrijk

De volledige startvolgorde van de halve finales wordt later bepaald. De halve finalisten hebben al de eerste of tweede helft van hun halve finale toegewezen gekregen tijdens een eerdere loting.

De overige automatische gekwalificeerden (Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje) worden tijdens de Eurovisieweek willekeurig in de eerste of tweede helft van de startvolgorde geloot. De halve finalisten zullen ook loten voor welke helft van de finale ze zullen optreden tijdens een persconferentie.. Zodra alle finalisten zijn toegewezen aan de eerste of tweede helft, wordt de definitieve startvolgorde bepaald.

Het 67e Eurovisiesongfestival vindt plaats op dinsdag 9 mei, donderdag 11 mei en zaterdag 13 mei 2023.

Share

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.