Spanje stuurt Blas Canto naar Rotterdam.

Redelijk onverwacht kwam de Spaanse omroep TVE met de mededeling dat er tijdens het programma Telediario een grote mededing kwam over het Eurovisiesongfestival. TVE organiseert namelijk dit jaar een interne selectie voor het Eurovisiesongfestival en vandaag is het al tijd om die kandidaat te onthullen. Het selectiecomitĆ© koos voor Blas CantĆ³.
Blas CantĆ³ is voornamelijk bekend als lid van de boysband AURYN maar toen de band splitte in 2016 ging de zanger voor zijn solocarriĆØre. In 2011 kon de zanger al eens op het podium van het Eurovisiesongfestival staan met zijn band AURYN maar ze sneuvelden toen in de voorrondes. 
Deze namiddag volgde enkel de bekendmaking van de kandidaat voor het Eurovisiesongfestival. Het werd niet bekend gemaakt wanneer we het nummer van de zanger mogen verwachten.
Met deze bekendmaking kennen we tevens de eerste finalist van het Eurovisiesongfestival. Spanje is namelijk lid van de BIG5 en mag dus rechtstreeks aantreden tijdens de finale op zaterdag 16 mei 2020.


Spanje op het Eurovisiesongfestival

Spanje is Ć©Ć©n van de vijf landen die het meest financieel bijdragen voor het Eurovisiesongfestival en mag daarom sinds 1999 rechtstreeks aantreden in de finale. De laatste jaren doet het land het slecht in die finale en is er meestal een plekje onderaan voorzien. In Tel Aviv was niet beter voor Spanje. Miki eindigde op een 22e plaats met La Venda.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.