🇸🇮 Slovenië neemt deel aan het Eurovisiesongfestival 2023.

🇸🇮 Slovenië neemt deel aan het Eurovisiesongfestival 2023.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar de Sloveense omroep RTVSLO zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival in 2023.

De omroep twijfelde of het nog zou deelnemen aan het festival. Het nieuws komt van Alenka Gotar, de kandidate van 2007 en nu verantwoordelijke voor de programmatie bij RTVSLO.

Geweldig nieuws! In het voorjaar dachten de directie van RTVSLO en adviseurs erover om niet meer naar het Eurovisiesongfestival te gaan! Ik ben blij dat er rekening is gehouden met de mening van de Muziekcommissie van de Programmaraad van RTV, waarvan ik voorzitter ben, dat het voor Sloveense muziek en musici belangrijk is dat er nieuwe muziek wordt gemaakt, die in het buitenland kan worden vertoond. Dank ook aan de hele RTV-programmawereld, die mij/ons hebben gesteund!

Lang leve muziek!

Alenka Gotar

Hoe de Sloveense kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2023 wordt gekozen is nog niet bekend. De afgelopen jaren koos de omroep zowel voor een interne selectie als via de wedstrijd EMA.

Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats.

📷: EBU / Andres Putting

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.