🇸🇮 Sloveense kandidaat bekend op 12 december.

🇸🇮 Sloveense kandidaat bekend op 12 december.

De Sloveense openbare omroep RTVSLO heeft bekend gemaakt dat op 12 december hun kandidaat voor het Eurovisiesongfestival zal bekend worden gemaakt.

Opnieuw kiest RTVSLO ervoor om een kandidaat intern te selecteren. Oorspronkelijk zou er gebruik worden gemaakt van de wedstrijd Misija Malmö maar die wedstrijd is dus afgeschaft.

De gekozen deelnemer wordt bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Sloveense Nationale Theater Opera en Ballet van Ljubljana op 12 december om 12.00 uur. Vervolgens zal er in de tweede helft van januari een speciale show worden gehouden om de Sloveense inzending voor Eurovisie 2024 te onthullen. Er zijn geen aanwijzingen gegeven over de identiteit van de deelnemer, maar er is bevestigd dat de inzending weer in het Sloveens zal zijn.

Slovenië op het Eurovisiesongfestival.

Het land in de Balkan, Slovenië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival. In totaal nam het vijfentwintig keer deel aan het festival. Het beste resultaat van Slovenië werd in 1995 en 2001 behaald met een zevende plaats.

📷: Chloe Hashemi – EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.