🇦🇺 Sheldon Riley wint Australische voorronde met “Not the Same”.

🇦🇺 Sheldon Riley wint Australische voorronde met “Not the Same”.

Deze voormiddag koos Australië zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival 2022. Via de wedstrijd Eurovision Australia Decides werd de kandidaat gekozen.

Elf kandidaten stonden aan de start van de finale. Een combinatie van kijkers (50%) en een vakjury (50%) bepaalde samen wie de winnaar werd. Het werd een spannende uitslag. Sheldon Riley kreeg bij zowel de kijkers als de vakjury niet de eerste plaats toebedeeld maar door het verlies van de andere kandidaten kon hij toch winnen.

Resultaten Australia decides

 1. Sheldon Riley – Not the Same (100)
 2. Voyager – Dreamer (97)
 3. Jaguar Jonze – Little Fires (91)
 4. Charley – I Suck At Being Lonely (63)
 5. G-Nation – Bite Me (56)
 6. Paulini – We Are One (52)
 7. Andrew Lambrou – Electrify (51)
 8. Jude York – I Won’t Need to Dream (47)
 9. Erica Padilla – To the Bottom (45)
 10. Isaiah Firebrace & Evie Irie – When I’m With You (45)
 11. Seann Miley Moore – My Body (23)

Australië neemt deel aan de tweede halve finale op donderdag 12 mei 2022 en is hiermee een rechtstreeks concurrent van Jérémie.

Australië op het Eurovisiesongfestival.

Australië is een jonge telg op het Eurovisiesongfestival. In 2015 werd het land als een speciale gast toegelaten om éénmalig deel te nemen aan het festival omdat het 60 jaar bestond. Door het goede resultaat van Guy Sebastian werd er besloten dat Australië nog mag deelnemen. Een jaar later, in 2016 werd Dami Im zelfs tweede. In Rotterdam ging het voor het eerst niet goed voor het land. Montaigne kon met haar inzending Technicolour de finale niet bereiken. Dit was de allereerste keer dat Australië de finale van het Eurovisiesongfestival niet kon bereiken.

Foto: SBS

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.