🇪🇸 Sandra Valero’s inzending “LOVIU” uitgebracht.

🇪🇸 Sandra Valero’s inzending “LOVIU” uitgebracht.

Vandaag maakte de Spaanse openbare omroep RTVE hun inzending voor het junior Eurovisiesongfestival 2023 bekend.

Het is al een tijdje bekend dat Spanje zal vertegenwoordigt worden door Sandra Valero. Pas vandaag werd het lied LOVIU bekend gemaakt. Het lied is geschreven en gecomponeerd door uis Ramiro, David Parejo Martín, Alejandro Martínez Valderrama en Diego Cantero.

LOVIU wordt voor het grotendeels gezongen in het Spaans maar er zijn ook zinnen in het Engels, Frans, Italiaans en het Portugees.

Wie is Sandra?

Sandra is afkomstig uit Valencia en startte met zingen op haar vierde. Op haar elfde is ze uitgegroeid tot een zangeres, actrice en model. Een gevarieerde artieste dus die Spanje zal vertegenwoordigen tijdens het junior Eurovisiesongfestival in Nice, Frankrijk.

Spanje op het junior Eurovisiesongfestival

Spanje nam in 2003 voor het eerst deel aan het junior Eurovisiesongfestival en kon al één keer de wedstrijd winnen in 2004. María Isabel kreeg toen de meeste punten voor haar lied Antes muerta que sencilla. Tussen 2007 en 2018 was het land afwezig op het festival. Spanje is één van de succesvolste landen op het festival met op één keer na altijd een plek bij de top zes.

📷: RTVE – YouTube

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.