🇪🇸 Sandra Valero voor Spanje naar junior Eurovisiesongfestival.

🇪🇸 Sandra Valero voor Spanje naar junior Eurovisiesongfestival.

De Spaanse omroep RTVE heeft vandaag bekend gemaakt dat Sandra Valero het land zal vertegenwoordigen op het junior Eurovisiesongfestival in november.

RTVE hield een interne selectie om te bepalen wie de kandidaat in Nice zal worden. De keuze viel op de elf jarige Sandra Valero uit Valencia. Ze werd gekozen uit een selectie van 114 kandidaten in twee verschillende ronden. Tijdens de tweede ronde zong Sandra Valero het lied Part of Your World, uit The Little Mermaid. De jury liet weten dat ze sprakeloos waren na haar auditie.

Sandra Valero

Sandra is afkomstig uit Valencia en startte met zingen op haar vierde. Op haar elfde is ze uitgegroeid tot een zangeres, actrice en model. Een gevarieerde artieste dus die Spanje zal vertegenwoordigen tijdens het junior Eurovisiesongfestival in Nice, Frankrijk.

Het lied

Vandaag maakte de Spaanse openbare omroep enkel de kandidaat voor Nice bekend. Een lied is er nog niet en daarvoor zullen we nog even moeten wachten. In de loop van september zal het lied en de videoclip worden opgenomen. Pas daarna, begin oktober zal het lied worden uitgebracht. De deadline ligt dit jaar op 16 oktober.

Spanje op het junior Eurovisiesongfestival

Spanje nam in 2003 voor het eerst deel aan het junior Eurovisiesongfestival en kon al één keer de wedstrijd winnen in 2004. María Isabel kreeg toen de meeste punten voor haar lied Antes muerta que sencilla. Tussen 2007 en 2018 was het land afwezig op het festival. Spanje is één van de succesvolste landen op het festival met op één keer na altijd een plek bij de top zes.

📷: RTVE

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.