Resultaten 🇸🇪| Eerste finalisten Melodifestivalen 2024 gekozen.

Resultaten 🇸🇪| Eerste finalisten Melodifestivalen 2024 gekozen.

Binnen vier maanden vindt er in het Zweedse Malmö het Eurovisiesongfestival plaats. Vanavond mocht de arena al eens proef draaien met de eerste halve finale van Melodifestivalen.

Zes kandidaten treden vanavond aan in de eerste halve finale. Carina Berg leidde alles in goede banen en vertelde dat dit seizoen van Melodifestivalen er een beetje anders er zal uit zien. Zo is er geen herkansingsronde meer en zijn enkel de artiesten die op de eerste of tweede plaats eindigen zeker van een plek in de finale. Voor wie op de derde of vierde plek eindigt is het nog niet gedaan. Zij maken nog kans op een wildcard. Alle resultaten van de voorrondes worden bepaald door de kijkers van de wedstrijd. Zij beslisten dat Smash Into Pieces en Lisa Ajax zeker mogen zijn van hun plek in de finale.

Resultaten eerste halve finale Melodifestivalen 2024

Gaan door naar de finale

  • Smash Into Pieces – Heroes Are Calling
  • Lisa Ajax – Awful Liar (86)

Maken nog kans op een wildcard

  • Elisa Lindström – Forever Yours (69)
  • Adam Woods – Supernatural (66)

Verlaten de wedstrijd

  1. Samir & Viktor – Hela världen väntar (57)
  2. Melina Borglowe – Min melodi (26)

Volgende week treden er zes nieuwe artiesten aan in de tweede halve finale van Melodifestivalen. Dan trekt het hele circus naar Göteborg.


Zweden op het Eurovisiesongfestival.

Zweden is de laatste jaren uitgegroeid tot het best scorende land op het Songfestival. In totaal nam het land 59 keer deel aan het festival en kon het zevenmaal winnen. De eerste winst dateert van 1974 met ABBA. Later volgenden nog winsten in 1984, 1991,1999,2012, 2015 en 2023.

📷: SVT

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.