๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ช Problemen voor de Zweedse act in Liverpool.

๐Ÿ‡ธ๐Ÿ‡ช Problemen voor de Zweedse act in Liverpool.

De topfavoriet voor het komende Eurovisiesongfestival, Loreen met Tattoo zit met de handen in het haar. Er zijn namelijk problemen met haar act.

Het is de gewoonte van SVT, de Zweedse openbare omroep om de act dat plaatsvond tijdens de nationale voorronde Melodifestivalen ook te brengen op het grote Eurovisiesongfestival. Maar daar zit nu net het probleem.

Met name het tweede scherm dat boven Loreen hangt, moet natuurlijk ook door het plafond worden ondersteund. Het gewicht van dit specifieke scherm is zo’n 1,8 ton! Het platform waaraan dit specifieke scherm hangt, kan het dak in Liverpool misschien niet dragen. Komt daar ook nog bij dat het platform niet alleen aan het dak zal hangen. De makers van het Eurovisiesongfestival willen alle 37 kandidaten gelijke kansen bieden in hun act. En als er een groot platform aan het dak hangt, dan zijn die kansen een stuk minder.

Loreen’s podiumoptreden is nog onzeker

In een interview onthulde Anders Wistbacka, de creatieve directeur van SVT, dat ze gedwongen zullen worden om Loreen’s optreden in Liverpool te veranderen en aan te passen aan omstandigheden die eerlijk zijn voor alle andere artiesten.

Bovendien zei hij dat er ongeveer 15 technici nodig zijn om het hele optreden in Melodifestivalen op te zetten, wat behoorlijk tijdrovend is. Naast de problemen met het bovenste scherm is er ook een risico met de rook voor Loreen en de kandidaat die na Loreen zal aantreden.

In feite is SVT al enkele maanden op de hoogte van de beperkingen, terwijl alle omroepen weten dat als er iets moet worden opgehangen, dit vรณรณr de repetities wordt gedaan en dan aan het plafond blijft totdat alle shows voorbij zijn.

Tot slot wil Anders Wistbacka nog steeds niet in details treden over hoe de beperkingen eruit zien en of de show van Loreen gaat veranderen. Hij zegt echter dat alles nog mogelijk is en dat ze nog steeds proberen de definitieve oplossing te vinden.

Op zondag 30 april zal Loreen haar eerste repetitie in Liverpool afleggen en dan weten we ongeveer hoe de act er zal uitzien.

๐Ÿ“ท: SVT

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.