๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡น Oostenrijkse kandidaat bekend op 16 januari.

๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡น Oostenrijkse kandidaat bekend op 16 januari.

De Oostenrijkse openbare omroep ORF zal volgende week dinsdag, op 16 januari zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival voorstellen.

In reactie op een bericht op Facebook van ESC Kompakt bevestigde Eberhard Forcher dat aanstaande dinsdag de dag zal zijn waarop de Oostenrijkse omroep ORF zijn selectie voor de wedstrijd bekendmaakt. Forcher was een van de scouts die hielp bij het interne selectieproces.

Oostenrijk kiest sinds 2017 zijn artiest en lied voor het Eurovisiesongfestival intern. De krant Kronen Zeitung meldde dat een vijfentwintig leden tellende jury, bestaande uit muziekexperts en zes Eurovisie-fanclubs, waren uitgenodigd om live audities bij te wonen in de ORF-studio’s.

14 acts bereikten de live audities, waar de jury en fanclubs hun mening mochten geven. Op basis van hun mening is dan de uiteindelijke kandidaat geselecteerd.

Komende dinsdag kennen we dus die kandidaat maar het is nog niet duidelijk rond welk uur dat zal gebeuren. In het verleden werd het programma ร–3-Wecker gebruikt om kandidaat en lied bekend te maken.

Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival.

Oostenrijk debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1957. Bob Martin werd bij het debuut direct laatste met amper 3 punten. In al die jaren is het land acht keer laatste geรซindigd. Op het Eurovisiesongfestival in 1966 รฉn 2014 was het wel raak voor Oostenrijk. Zowel Udo Jรผrgens en Conchita Wurst wonnen het festival voor het land.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.