Ontdek het podium van Malmö 2024.

Ontdek het podium van Malmö 2024.

De EBU en de Zweedse omroep SVT hebben het podiumontwerp bekend gemaakt dat in de Malmö Arena zal worden gebruikt voor het Eurovisiesongfestival 2024.

Het podium van 2024, dat in afbeeldingen op het officiële Instagram-account van het Eurovisie Songfestival wordt getoond, heeft de vorm van een kruis, met een centraal podium dat aan alle vier de zijden is uitgebreid met extra platform.

Met het hoofdpodium in het midden van de arena ervaart het publiek een volledig 360 graden beeld van elk optreden. Boven het podium bevinden zich beweegbare LED-kubussen en lampen, terwijl ook verlichting en videoschermen modulair zijn. Met alle beschikbare opties kun je verwachten dat geen enkel optreden op het songfestival 2024 hetzelfde zal zijn.

Het nieuwe podiumconcept is bedacht door Florian Wieder en Fredrik Stormby.

Wieder is een ervaren decorontwerper voor het Eurovisiesongfestival; dit is de achtste keer dat hij betrokken is bij het decorontwerp voor de wedstrijd. Daarnaast heeft hij aan allerlei andere grote evenementen meegewerkt en heeft hij zelfs de openingsceremonie van het WK voetbal 2022 in Qatar ontworpen.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.