Oekraïne stuurt kandidaat naar Italië 2022.

Oekraïne stuurt kandidaat naar Italië 2022.

UA:PBC, de Oekraïense openbare omroep zal deelnemen aan het Eurovisiesongfestival 2022, dat plaats zal vinden in Italië.

Het nieuws werd bekend gemaakt via de collega’s van ESCToday maar de omroep maakte geen verdere informatie bekend.

Sinds 2016 werkt de omroep UA:PBC samen met de commerciële zender STB om een kandidaat te selecteren voor het festival. Via een open selectie koos een vakjury enkele kandidaten die mochten deelnemen aan de wedstijd Vidbir. Hoe de kandidaat voor 2022 gekozen zal worden is nog niet bekend, zeker als we weten dat het contract dat gesloten is tussen UA:PBC en STB afliep in 2021.

Oekraïne op het Eurovisiesongfestival.

Oekraïne maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2003. Een jaar later was het al prijs en kon Ruslana het Eurovisiesongfestival winnen met het nummer Wild Dances. Het land groeide uit tot één van de succesvolste van het festival en kon elk jaar zich kwalificeren voor de finale. Op het Eurovisiesongfestival 2016 kon Oekraïne voor de tweede maal winnen met Jamala en 1994. In 2020 won de groep Go_A de nationale voorronde en werden intern geselecteerd voor de editie van 2021. Hun inzending Shum eindigde met 364 punten op de vijfde plaats.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.