Oekraïne kiest op 22 februari 2020.

De Oekraïense openbare omroep UA:PBC heeft meer informatie bekend gemaakt over de selectieprocedure voor het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. UA:PBC organiseert samen met de commerciële omroep STB een nieuwe editie van Vidbir.
Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerde artiesten en/of componisten zich aanmelden bij één van de twee omroepen. De inschrijvingen blijven open tot 20 januari 2020. Een speciaal samengestelde vakjury zal beslissen welke artiesten er mogen deelnemen aan de liveuitzendingen. Vidbir 2020 bestaat uit twee halve finales, op 8 en 15 februari en een grote finale op 22 februari 2020.
Om een schandaal zoals vorig jaar te vermijden zijn er dit jaar extra maatregelen genomen. Zo mogen de kandidaten die deelnemen aan Vidbir 2020 niet actief zijn geweest in buurland Rusland sinds 2014 of een optreden te hebben gegeven op de Krim.
Vorig jaar won Maruv de Oekraïense voorronde voor het Eurovisiesongfestival met het nummer Siren Song. Na haar overwinning deed de Oekraïense omroep UA:PBC lastig omdat Maruv ook optreden doet in Rusland. Maruv werd gediskwalificeerd en ook Oekraïne trok zich terug van het Eurovisiesongfestival.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.