Nog 8 dagen: Noorwegen

Nog maar 8 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we het volgende Scandinavische land bespreken namelijk Noorwegen.
Al vrij snel na het einde van het Eurovisiesongfestival 2014 besliste Noorwegen om opnieuw deel te nemen. Er zou opnieuw een nationale voorronde georganiseerd worden genaamd Melodi Grand Prix. In tegenstelling tot andere jaren werd er nu enkel maar 1 show gemaakt. Uit de meer dan 800 inzendingen koos een jury de beste 11. In de finale waren er twee ronden. Na de eerste ronde bleven de vier sterkste kandidaten over. In de tweede ronde kozen de kijkers thuis uiteindelijk de winnaars.
Morland & Debrah Scarlett wonnen uiteindelijk met hun lied A monster like me.
Morland speelde vroeger nog in enkele band in Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk.
Debrah is voornamelijk bekend vanuit haar deelname aan The Voice in Noorwegen.Kan Noorwegen het festival winnen?

Ja want het land wordt overal hoog aangeprezen. In de tweede halve finale zijn er veel ballads maar dit is er toch eentje die er uit springt en die het ook ver kan schoppen in de finale.  Ook de bookmakers geloven er helemaal in. De finale zou gemakkelijk gehaald worden en in de finale is een top 10 opnieuw mogelijk.

De geschiedenis van Noorwegen
Het land nam voor het eerst deel in 1960 en heeft tot nu het festival 3 keer gewonnen in 1985, 1995 & 2009. Echter houden ze ook het record van de laatste plaatsen. In totaal eindigde men al 11 keer op deze plaats. De halve finales zijn eerder wel een succes, enkel in 2007 & 2011 wist men zich niet te plaatsen voor de finale.

Het startnummer 6:
Meer dan de helft van de inzendingen op deze positie wist zich te plaatsen voor de finale. De kans dat dit voor Noorwegen dit jaar lukt is vrij groot.


Morgen: Rusland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.