Nog 7 steden in de running voor organiseren songfestival 2023.

Nog 7 steden in de running voor organiseren songfestival 2023.

Deze ochtend werd tijdens het radioprogramma Zoë Ball Breakfast Show op BBC Radio 2 de shortlist bekend gemaakt voor het organiseren van het Eurovisiesongfestival.

In totaal hebben er zich twintig steden aangemeld bij de BBC om kans te maken voor de organisatie. Deze ochtend werd de lijst van de steden herleid tot 7. Wanneer de definitieve beslissing valt is nog niet bekend.

De shortlist

 • Birmingham
  Birmingham was de gaststad voor het Eurovisiesongfestival 1998. De potentiële locatie voor het festival is het Resorts World Arena met een capaciteit van meer dan 15 duizend mensen.
 • Glasgow
  Het Eurovisie dansfestival 2008 vond plaats in deze stad. De potentiële locatie is de OVO Hydro. Deze hal is bekend als de locatie van de film Eurovisie Songfestival: The Story of Fire Saga. In de zaal kunnen een kleine 12.000 mensen.
 • Leeds
  Geen ervaring met het organiseren van een EBU-wedstrijd. De stad Leeds stelt de zaal First Direct Arena voor met een capaciteit van 11.000 mensen.
 • Liverpool
  Geen ervaring met het organiseren van een EBU-wedstrijd. In Liverpool is de potentiële arena de M&S Bank Arena met een capaciteit van 13 781 bezoekers.
 • Manchester
  In 1982 was deze stad de gast voor de wedstrijd Young Musicians. Drie arena’s komen hier in aanmerking namelijk de AO Arena, Co-op LIVE en de Manchester Central.
 • Newcastle
  In deze stad vonden er geen wedstrijden van de EBU plaats. De stad Newcastle steld de Utilita Arena voor. Deze zaal heeft een capaciteit van 11.000 bezoekers.
 • Sheffield
  Ook deze stad heeft geen ervaring met een organisatie van een wedstrijd van de EBU. De zaal Utilita Arena wordt voorgesteld voor de organisatie. Deze zaal heeft een capaciteit van 13 600 bezoekers.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.