Nog 17 dagen: Verenigd Koninkrijk

Nog slechts 17 keer slapen en dan is de dag aangekomen voor de eerste halve finale. Tot die tijd zullen we elke dag vooruitblikken door één land in de schijnwerpers te plaatsen. Vandaag zullen we één van de meest succesvolste landen in de geschiedenis namelijk het Verenigd Koninkrijk.
Net zoals de voorbije jaren zou de kandidaat en het lied voor het festival gekozen worden door een interne selectie. Tussen oktober en november kon iedereen die geïnteresseerd was zich inschrijven. Daarna ging een jury aan het werk om de perfecte match te vinden.
Op 7 maart 2015 werd dan uiteindelijk na maanden van speculaties dat Electro Velvet naar het festival ging met het lied Still in love with you
Electro Velvet bestaat uit Alex Larke & Bianca Nicholas. Voor ze samen een duo vormden, probeerden ze elk een solocarrière, maar dat eindigde telkens zonder succes.Kan het Verenigd Koninkrijk het festival winnen?
Neen, want de meningen over dit lied lopen enorm uiteen. De meesten vinden het toch niets waard en denken dat dit eerder thuishoort op het festival in 1956 en niet in 2015. De bookmakers zien het echter veel rooskleuriger in en zien dit misschien de top 10 halen.

De geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk
Het land wou reeds deelnemen in 1956, echter omdat men zich te laat aanmeldde lukte dit niet. In 1957 volgde dan het echte debuut. In de eerste vijf jaar eindigde men al 3 keer tweede. Hierna gebeurde dit nog 12 keer, wat een record is.
In totaal wonnen ze ook vijf keer het festival. Echter vanaf de jaren ’00 ging het snel bergaf. Enkel in 2002 & 2009 haalde men nog de top 10 en in 2003,2008 & 2010 eindigde men laatste.

Morgen: Wit-Rusland

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.