🇲🇪 Vladana Vučinić naar Turijn.

🇲🇪 Vladana Vučinić naar Turijn.

Een nieuw jaar, een nieuwe naam voor het Eurovisiesongfestival. Vladana Vučinić zal de vlag van Montenegro vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Turijn.

De bekendmaking werd bekend gemaakt tijdens het ochtendprogramma Dobro jutro Crna Goro op de nationale omroep RTCG. Het nummer voor Turijn zal pas later bekend worden gemaakt. Over het nummer vertelde Vladana:

Ik weet dat het leven zowel in zwarte als in witte toetsen zit, en elke dag is een gloednieuw nummer. Daarom is het interessant. We realiseren ons pas wat het betekent om voor een leven te vechten als het pijn begint te doen, en wanneer de remedie de enige missie is. Dit is mijn lied, mijn geneesmiddel voor Europa en voor de wereld.

Vladana is geboren in Podgorica in 1986 en later verhuisde ze naar Skopje, Noord-Macedonië. Ze raakte bekend in 2003 tijdens het programma Intro Karaokama. In 2005 en 2006 probeerde Vladana om Servië & Montenegro te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

Montenegro op het Eurovisiesongfestival

Montenegro debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 2007 met Stefan Faddy en kon de wedstrijd sindsdien nog niet winnen. Het beste resultaat werd in 2015 behaald toen Knez met de ballade Adio het land vertegenwoordigde. Enkel in 2014 en 2015 kon Montenegro zich plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival.

In 2019 stond de groep D Mol op het podium. Hun inzending Heaven eindigde onderaan in de halve finale.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.