Montaigne zakt niet af naar Eurovisiesongfestival 2021.

Montaigne zakt niet af naar Eurovisiesongfestival 2021.

Deze middag kwam de EBU met een persmededeling dat de Australische kandidate Montaigne niet aanwezig zal zijn op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Door de reisbeperkingen en het nog steeds woekerende COVID-19virus hebben de omroep SBS One en EBU samen beslist dat de Australische delegatie thuisblijft.

Maar de fans van Montaigne moeten niet treuren want de inzending zal wel te zien zijn tijdens de eerste halve finale. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de live-on-tape versie. Deze werd enkele weken geleden opgenomen met als doel enkel en alleen te gebruiken wanneer een delegatie niet kan afzakken naar Rotterdam. Australië is dus het allereerste land die gebruik maakt van dit optreden.

https://twitter.com/actualmontaigne/status/1384386619180863491

Australië op het Eurovisiesongfestival.

Australië is een jonge telg op het Eurovisiesongfestival. In 2015 werd het land als een speciale gast toegelaten om éénmalig deel te nemen aan het festival omdat het 60 jaar bestond. Door het goede resultaat van Guy Sebastian werd er besloten dat Australië nog mag deelnemen. Een jaar later, in 2016 werd Dami Im zelfs tweede. In Rotterdam ging het voor het eerst niet goed voor het land. Montaigne kon met haar inzending Technicolour de finale niet bereiken. Dit was de allereerste keer dat Australië de finale van het Eurovisiesongfestival niet kon bereiken.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.