🇬🇷 Marina Satti naar Malmö.

🇬🇷 Marina Satti naar Malmö.

De Griekse openbare omroep ERT heeft vandaag bekend gemaakt dat Marina Satti het land zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö.

ERT maakte het nieuws deze namiddag bekend tijdens de talkshow Studio 4. Marina Satti werd intern geselecteerd. Enkel de artiest werd gekozen voor het lied worden vandaag de inschrijvingen geopend.

Marina Satti werd op 26 december 1986 in Athene geboren uit een Griekse moeder en een Soedanees-Arabische moeder, maar groeide op op het eiland Kreta. Ze begon op jonge leeftijd piano te studeren voordat ze klassieke zang studeerde op de middelbare school. Ze vervolgde haar muziekstudie aan het Nakas Conservatorium in Athene en het Berklee College of Music in Boston.

In 2016 bracht Marina haar debuutsingle Koupes uit. In 2017 bracht ze Mantissa uit, dat nummer één bereikte op de Griekse Singles Chart. Later dat jaar richtte ze fonés op, een volledig vrouwelijke acapellagroep die traditionele polyfone liederen uitvoert, en een koor van 150 vrouwen in de leeftijd van 13 tot 55 jaar. In 2022 bracht ze haar debuutalbum “YENNA” uit, dat commercieel en lovend werd ontvangen.

Een lied voor Marina is er nog niet. Hiervoor kunnen componisten hun lied doorsturen naar de ERT en dat tot 1 december 2023.

Griekenland op het Eurovisiesongfestival.

Het Balkanland Griekenland neemt sinds 1974 deel aan het Eurovisiesongfestival. Vaak met wisselend succes, vooral in de jaren 2000 was het land succesvol op het festival met de overwinning van Elena Paparizou in 2005 als hoogtepunt.

📷:  Justin Wilmore

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.