🇱🇺 Luxemburg kiest kandidaat op 27 januari 2024.

🇱🇺 Luxemburg kiest kandidaat op 27 januari 2024.

Na 31 jaar keert ons buurland Luxemburg terug naar het Eurovisiesongfestival. De omroep RTL maakte vandaag hun plannen bekend.

Op zaterdag 27 januari zal de omroep een televisieshow uitzenden om te bepalen wie het land zal vertegenwoordigen in Zweden. De wedstrijd zal plaatsvinden in de Rockhal in Esch-sur-Alzette.

Artiesten en songwriters die willen deelnemen aan het nationale voorronde kunnen zich aanmelden in drie categorieën. Zangers kunnen met hun eigen lied meedoen of zich aanmelden zonder, terwijl componisten hun interesse tonen in een aparte categorie als ze willen samenwerken met nationaal talent.

Aanvragers met een liedje, maar ook geïnteresseerde songschrijvers, hebben tot 1 oktober 2023 de tijd om zich aan te melden. Artiesten die nog geen nummer hebben voorbereid – maar toch mee willen doen aan de wedstrijd – kunnen zich uiterlijk 16 juli 2023 aanmelden door een audiofragment naar RTL te sturen waarin ze zichzelf kort voorstellen en een covernummer brengen.

Verder dienen de artiesten minstens 16 jaar oud zijn en een band te hebben met Luxemburg. Er is geen vereiste dat het lied in één van de landstalen (Frans, Duits of Lëtzebuergs) van het land moet zijn.

Wie zich wil inschrijven kan terecht op de website van RTL.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.