Live in Stockholm: Kroatië.

Na de middagpauze was het tijd voor de Kroatische inzending. Kroatië keert na twee edities terug naar het festival. Nina Kraljic zal het land vertegenwoordigen met Lighthouse

De Kroaten komen dit jaar met een ijzersterk nummer, altans dat is de mening van de meeste fans. Zangtechnisch is er niet veel op aan te merken, het is dan ook de winnares van de lokale The Voice. Nina Kraljić neemt naast het Eurovisiesongfestival ook deel aan de Barbara Dex-award. De Kroatische droeg een tent van een jurk die perfect zou passen in een vluchtelingenkamp. In het midden van het nummer vliegt de tent weg en maakt het plaats voor iets deftig. De setting van de Kroatische inzending is zoals de videoclip. Veel zee-effecten en veel blauw.

Na een break van enkele uren worden de persconferenties opnieuw opgestart. Nina Krajlić uit Kroatië mag de namiddag openen. Ze is zeer tevreden van haar repetitie. Eén van haar backing vocals is trouwens Martina Marjele, de Sloveense kandidate van 2009. Zij zal komende week voor de achtste keer op een Euroviepodium staan. Verder verklaarde Krajlić dat haar nummer een heel spiritueel nummer is waar iedereen zich op zijn eigen manier in zal herkennen. Het nummer Lighthouse staat ook symbool voor hoop en liefde.

Bron: EBU/ Foto: Andreas Putting

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.