Live in Lissabon: Albanië.

In 2015 was het de laatste keer dat een Albanese kandidaat kon doorstoten naar de finale van het Eurovisiesongfestival. Dit jaar ligt de hoop op een finaleplaats op de schouders van Eugent Bushpepa. Hij won eind december de nationale voorronde in zijn land.

Repetitie
Door een file veroorzaakt door een verkeersongeval is er een gewijzigd schema deze morgen. Eugent uit Albanië zal de plaats van Ari uit IJsland innemen, die later deze voormiddag aan de beurt zal komen.
Eugent heeft ons tijdens deze repetitie verbaasd. Er is wat gewerkt aan de camerabeelden, het contact tussen de zanger, de kleuren in de achtergrond en de camera maar vooral de stem heeft ons omver geblazen. Hij is toch wel één van de betere zangers op dit Eurovisiesongfestival.

Madame Soleil
Albanië heeft nog nooit echt goed gescoord op het Eurovisiesongfestival en we denken dat er dit jaar geen verandering in zal komen. Deze inzending zal het waarschijnlijk goed doen bij de jury’s maar bij de kijkers zal er minder enthousiasme zijn. We denken dat deze inzending zal blijven steken in de halve finale ondanks de steengoede zanger.

(bron: Eigen berichtgeving / EBU / Foto: Andres Putting)

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.