Live in Kiev: De bekende gezichten van 2017.

Elk jaar komen er wel een paar artiesten terug naar het Eurovisiesongfestival, om het beter te doen dan hun vorige inzending. Ook dit jaar zijn dit er enkelen. Vanavond zal je terug kunnen genieten van SunStroke Project uit Moldavië en Omar Naber uit Slovenië. Donderdag zijn dan weer de Esten die het al eens eerder geprobeerd hebben en dan hebben we het nog niet gehad over Valentina Monetta.
Estland: Koit Toome en Laura
Ons overzicht beginnen we met Estland. Zij sturen dit jaar het duo Koit Toome en Laura naar het Eurovisiesongfestival. Beiden hebben al ervaring met het Eurovisiesongfestival. Koit stond in 1998 solo op het podium met het nummer Mere Lapsed (kinderen van de zee). Hij werd twaalfde met 36 punten. Laura was lid van de groep Suntribe in 2005. Met Let’s Get Loud trad Suntribe aan in de halve finale. De groep raakte niet verder dan een 20ste plaats en 31 punten en dus geen plek in de finale voor hen. Het is wachten tot morgen voor Estland aan het werk te zien.


Moldavië: SunStroke Project
SunStroke Project doet al enkele jaren mee aan de Moldavische voorronde. Enkel in 2010 en ook dit jaar kon het de wedstrijd winnen. In 2010, toen nog met Olia Tira zong de groep Run Away. In de halve finale kon het nipt de tiende plaats behalen met 52 punten, SunStroke Project mocht dus naar de finale. Maar in de finale ging de groep grandioos onderuit en kon het maar 22ste worden met 27 punten. Op het internet ging de Epic Sax Guy wel een eigen leven gaan leiden. 

San Marino: Valentina Monetta.
Half maart kwam het verassende nieuws dat San Marino opnieuw Valentina Monetta naar het Eurovisiesongfestival stuurt. Deze keer brengt ze haar vriend Jimmie Wilson mee maar de vorige drie (!) keer deed ze het solo. We leerden Valentina kennen in 2012 toen er ophef was over haar nummer Facebook Uh, Oh, Oh. De EBU besliste dat het anders moest dus trad Valentina Monetta in Baku aan met het nummer The social network song. Niemand nam de zangeres serieus en ze eindigde dan ook in de halve finale op een veertiende plaats met 31 punten. Een jaar later was Valentina Monetta terug met een veel serieuzer nummer. Crisalide (Vola) werd door de fans als één van de favorieten gerekend maar kon nipt de halve finale niet overleven. Vola werd elfde met 47 punten. Valentina Monetta wist van geen ophouden want ook in Kopenhagen (2014) was ze er weer bij. Deze keer met Maybe (Forse), niemand geloofde in het ouderwetse nummer maar toch kon het de finale halen. De eerste keer voor San Marino ooit. In de finale werd ze met veertien punten wel maar 24ste. 
De terugkeer van Valentina Monetta op het podium van het Eurovisiesongfestival zal morgen tijdens de tweede halve finale zijn.

Slovenië: Omar Naber.
Net als Laura uit Estland stond ook Omar Naber op het vorige Eurovisiesongfestival in Kiev. Hij zong er toen in de halve finale Stop!. Hoewel het nummer in het Engels zou gezongen worden werd er voor het Eurovisiesongfestival een volledige nieuwe versie gemaakt en werd het nummer in het Sloveens gezongen. Stop! kon met 69 punten de finale van het Eurovisiesongfestival niet bereiken.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.