🇦🇲 Ladaniva voor Armenië naar Eurovisiesongfestival.

🇦🇲 Ladaniva voor Armenië naar Eurovisiesongfestival.

Het derde laatste land dat zijn kandidaat bekend heeft gemaakt is Armenië. Zij maakten zopas bekend dat het land zal vertegenwoordigt worden door Ladaniva.

ARMTV organiseerde een interne selectie om te bepalen wie het land mag vertegenwoordigen. De groep Ladaniva kwam als winnaar uit de bus. Een lied van hen werd nog niet uit uitgebracht, hiervoor zal het nog enkele dagen wachten zijn.

Ladaniva bestaat uit de Armeense zanger Jaklin Baghdasaryan en de Franse multi-instrumentalist Louis Thomas. Met hun muziek belichaamt het paar een levendige mix van Armeense folk met wereldwijde muzikale invloeden.

Van traditionele Balkanmelodieën tot de ritmes van maloya, jazz en reggae: de liedjes van het duo overstijgen naar verluidt de grenzen en vermengen traditionele Armeense melodieën met inspiratie uit hun uitgebreide reizen door Latijns-Amerika, Afrika en het eiland Réunion. De muziek van Ladaniva is een weerspiegeling van hun uiteenlopende achtergronden en onverzadigbare nieuwsgierigheid naar wereldculturen.

De naam Ladaniva is geïnspireerd op een off-road retro automerk en symboliseert de avontuurlijke geest van de band en hun reis door verschillende culturen en tradities. Jaklin en Louis kwamen er per ongeluk achter dat hun beide vaders dezelfde auto hadden terwijl ze in Armenië en Frankrijk woonden, en ‘voilà’ – ze hadden hun bandnaam.

Ladaniva, opgericht in 2019, kreeg aanvankelijk virale bekendheid met hun hit Vay Aman, waarin hun frisse stijl en innovatieve benadering van wereldmuziek werden getoond. De groep bracht in 2023 hun gelijknamige debuutalbum uit onder het Franse label PIAS.

Armenië neemt deel aan de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 09 mei 2024.


Armenië op het Eurovisiesongfestival.

Armenië maakte zijn debuut op het Eurovisiesongfestival in 2006 en nam elk jaar (met uitzondering van 2012 en 2020) deel aan het festival. Het beste resultaat werd in 2008 en 2014 met een vierde plaats behaald. De laatste jaren doet Armenië het minder goed op het Eurovisiesongfestival en kon de finale sinds 2018 niet meer bereiken.

📷 Cosmo Jazz Festival

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.