🇦🇹 Kaleen voor Oostenrijk naar Malmö.

🇦🇹 Kaleen voor Oostenrijk naar Malmö.

Tijdens de ochtendshow van Ö3, Ö3-Wecker werd de Oostenrijkse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival voorgesteld.

Kaleen zal tijdens één van de twee halve finales van het Eurovisiesongfestival Oostenrijk vertegenwoordigen. Het lied We Will Rave zal pas in maart bekend worden gemaakt.

ORF, de Oostenrijkse openbare omroep selecteert sinds 2017 zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival intern. Dit jaar werd een 25-koppige vakjury geselecteerd om de kandidaat te bepalen.

Kaleen is een zangeres, songwriter en professionele danseres, gevestigd in Wenen. Ze won meer dan 80 eerste plaatsen en prijzen als Beste Vrouwelijke Talent en Beste Choreografie bij talrijke danscompetities. Haar podiumpresentatie zou geïnspireerd zijn door de vroege Britney Spears en Kylie Minogue, en haar muziekstijl kan worden omschreven als sprankelend, zelfverzekerd en vrolijk.

Sinds 2018 is Kaleen betrokken bij het Eurovisiesongfestival. Aanvankelijk was ze stand-in lead artist voor de repetities van verschillende landen en danseres en choreograaf voor de intervalacts in Lissabon. In 2021 was ze creatief directeur van het Junior Eurovisiesongfestival voor Spanje en Bulgarije, maar ook creatief directeur voor Spanje en regisseur voor de gehele productie in 2022. Vorig jaar ondersteunde ze Oostenrijk, Armenië, Duitsland en Georgië met hun optredens op het Eurovisiesongfestival in Liverpool.

Oostenrijk op het Eurovisiesongfestival.

Oostenrijk debuteerde op het Eurovisiesongfestival in 1957. Bob Martin werd bij het debuut direct laatste met amper 3 punten. In al die jaren is het land acht keer laatste geëindigd. Op het Eurovisiesongfestival in 1966 én 2014 was het wel raak voor Oostenrijk. Zowel Udo Jürgens en Conchita Wurst wonnen het festival voor het land.

📷: Rankin

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.