Italië kiest kandidaat via Sanremo festival.

De Italiaanse omroep RAI heeft de regels voor de nieuwe editie van het Sanremo festival gepubliceerd. Tussen 4 februari en 8 februari zal de 70e editie van het festival gehouden worden.
Sinds Italië deelneemt aan het Eurovisiesongfestival is het gebruikelijk dat hun kandidaat afkomstig is uit het Sanremo festival. De laatste jaren kreeg de winnaar een uitnodiging voor deelname maar de artiest kon weigeren. Dit jaar zijn de regels veranderd en moeten de artiesten een document onderteken waarbij ze -wanneer ze het Sanremo festival winnen- naar het Eurovisiesongfestival trekken. De winnende artiest kan ook weigeren maar dan moet dit op voorhand aangekondigd zijn bij de omroep. In dat geval zal RAI een andere kandidaat selecteren.
Het Sanremo festival 2020 vindt plaats tussen 4 en 8 februari en bestaat uit twee wedstrijden. Eén voor nieuwe artiesten (Nuove Proposte) en één voor gevestigde waarden (Campioni)

Italië op het Eurovisiesongfestival.

Italië is één van de zeven landen die deelnam aan de allereerste editie van het Eurovisiesongfestival in 1956. In alle edities kon het land tweemaal het festival winnen met de eerste overwinning in 1964. De laatste Italiaanse overwinning dateert van 1990. In de jaren ’90 en ’00 nam het land sporadisch deel aan het festival omwille van een lage interesse. Sinds 2011 neemt de RAI opnieuw elk jaar deel aan het festival en behaald sindsdien goeie resultaten. In Tel Aviv werd Mahmood tweede met Soldi.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.