Israel’s Rise to heaven [2017]

Afgelopen mei werd in de Portugese hoofdstad Lissabon de Israëlische Netta uitgeroepen tot winnaar van het Eurovisiesongfestival. Door die winst mag Israël zich opmaken voor het organiseren van het festival komend jaar. Sinds enkele weken weten we dat het festival in de badstad Tel Aviv gehouden zal worden.
Elke woensdag en zaterdag stellen wij één inzending van Israël voor. Vandaag zijn we aanbeland bij de inzending van 2017.
Israël op het Eurovisiesongfestival 2017.

Op het Eurovisiesongfestival van 2016 behaalde Israël opnieuw een plaatsje in de finale en daardoor besloot de omroep om ook voor het Eurovisiesongfestival 2017 zijn kandidaat te selecteren via het programma HaKokhav HaBa (The Next Star). Deze wedstrijd diende enkel om een kandidaat voor Kiev te selecteren en na een lange wedstrijd werd zanger Imri Ziv gekozen. Een maand later maakte de omroep de Israëlische inzending bekend. Het nummer kreeg de titel I feel alive.


Israël mocht op het Eurovisiesongfestival in Kiev aantreden in de tweede halve finale als laatste. Een bevoorrechte positie waar vele landen voor zouden vechten. Imri Ziv mocht met zijn inzending op deze plaats aantreden en tijdens de bekendmaking van de finalisten was hij één van hen. Later zou blijken dat hij op een derde plaats was geëindigd. Tijdens de grote finale, twee dagen later mocht Imri Ziv het festival openen. Hij eindigde tijdens de finale op een 23e plaats met 39 punten. Vierendertig punten kwam van de vakjury. Amper vijf punten van de kijkers.
Maar Israël ging die avond voor een totaal andere reden over de tongen. Tijdens het bekendmaking van de punten van de vakjury’s maakte de woordvoerder van IBA bekend dat het Eurovisiesongfestival 2017 de laatste uitzending van de omroep was en daarmee ook de laatste deelname van de omroep namens Israël aan het Eurovisiesongfestival.
Winst in Kiev ging naar de Portugees Salvador Sobral.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.