Inzending Azerbeidzjan bekend in de tweede week van maart.

Inzending Azerbeidzjan bekend in de tweede week van maart.

Er is nieuws vanuit het Azerbeidzjaanse kamp. De deadline voor de inschrijvingen ligt op morgenavond en dan is het tijd voor de volgende fase.

In die volgende fase is een team van muziekexperten aan de beurt. Zij zullen de nummers beoordelen en bepalen welke de beste zijn voor het Eurovisiesongfestival. En dan zal de uiteindelijke keuze gemaakt worden.

Op de vraag wanneer we de inzending van Samira Efendi zullen horen, ook daarop is er al een antwoordt gekomen. In de tweede week van maart zal het nummer in première gaan. Een exacte datum en uur is nog niet bekend.

In maart vorig jaar werd bekend dat Samira Efendi een tweede kans krijgt om Azerbeidzjan te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.

Azerbeidzjan op het Eurovisiesongfestival.

Het land in Kaukasus neemt sinds 2008 deel onafgebroken deel aan het Eurovisiesongfestival. In die meer dan tien jaar kon het éénmaal met de overwinning naar huis, in 2011. Vooral de eerste jaren waren zeer succesvol voor Azerbeidzjan op het Eurovisiesongfestival. Tussen 2014 en 2017 kon er geen plaats meer behaald worden bij de top tien en in 2018 bleef het land voor de eerste maal steken in de halve finale.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.