🇭🇷 Inschrijvingen Kroatische voorronde Dora gestart.

🇭🇷 Inschrijvingen Kroatische voorronde Dora gestart.

De Kroatische openbare omroep HRT heeft bekend gemaakt dat zij een kandidaat zullen afvaardigen naar het Eurovisiesongfestival in Malmö, Zweden.

Wie Kroatië zal vertegenwoordigen wordt bepaald tijdens de wedstrijd Dora. Hiervoor zijn sinds vandaag de inschrijvingen geopend. Geïnteresseerden kunnen zich tot 30 november aanmelden bij de omroep. Naast de regels van het Eurovisiesongfestival is het ook belangrijk dat de artiest/componist die zich aanmeld bij de omroep de Kroatische nationaliteit heeft.

Een vakjury zal alle inzendingen beoordelen en de 28 beste selecteren voor Dora 2024. Begin december zal de definitieve deelnemerslijst bekend worden gemaakt. HRT laat ook weten dat het nog niet bekend is in hoeveel shows Dora 2024 zal plaatsvinden. Sinds 2019 bestaat Dora enkel uit een finaleavond. Dora 2024 zal plaatsvinden in februari 2024.

Kroatië op het Eurovisiesongfestival.

Het Balkanland Kroatië neemt sinds 1993 deel aan het Eurovisiesongfestival maar kon nog nooit het festival winnen. Op het festival in 1996 en 1999 was men er het dichtst bij met een vierde plaats.

📷: Corinne Cumming – EBU

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.