Ierse kandidaat wordt gekozen via nationale voorronde!

Ierse kandidaat wordt gekozen via nationale voorronde!

De Ierse openbare omroep RTÉ heeft zijn plannen uit de doeken gedaan over hoe zij een kandidaat zullen selecteren voor het Eurovisiesongfestival in Italië.

Er komt geen interne selectie bij de omroep maar wel een nationale voorronde. De zoektocht naar een kandidaat is officieel gestart met de aankondiging tijdens de Late Late Show gisteravond. Vanaf vandaag kunnen artiesten en/of componisten zich aanmelden bij de omroep en dat tot 22 oktober om 18u00. Alle regels waaraan de artiest en het lied moeten voldoen kan je hier vinden.

Een speciale vakjury zal dan de verschillende finalisten aanduiden. Deze finalisten nemen deel tijdens een speciale uitzending van The Late Late Show maar de uitzenddatum is nog onbekend.

Het is geleden van 2015 dat de Ierse openbare omroep zijn kandidaat voor het Eurovisiesongfestival via een nationale voorronde selecteerde. Sinds die tijd werden alle Ierse inzendingen intern gekozen.

Ierland op het Eurovisiesongfestival

Ierland is het succesvolste land op het Eurovisiesongfestival met zeven overwinningen, vooral in de jaren ’90. De laatste jaren gaat het veel minder met het land. In Rotterdam werd het land vertegenwoordigd door Lesley Roy. Zij eindigde met haar inzending Maps op een laatste plaats in de eerste halve finale.

Fotocredits: Andreas Putting (EBU) | Bron: RTE

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.