🇬🇧 Het Verenigd Koninkrijk keert terug naar het junior Eurovisiesongfestival.

🇬🇧 Het Verenigd Koninkrijk keert terug naar het junior Eurovisiesongfestival.

Verrassing! De BBC, openbare omroep van het Verenigd Koninkrijk zal deelnemen aan het junior Eurovisiesongfestival op 11 december.

Na 17 jaar keert het Verenigd Koninkrijk terug naar het festival. Tussen 2003 en 2005 was de commerciële omroep ITV verantwoordelijk voor de inzendingen maar trok zich wegens te weinig kijkers terug. Dit jaar is de BBC verantwoordelijk voor de inzending die binnen elke weken zal voorgesteld worden.

In het persbericht laat de BBC weten:

We zijn meer dan enthousiast om het junior Eurovisiesongfestival voor de eerste keer naar de BBC te brengen en om het diverse jonge muzikale talent uit heel Europa te laten zien. Deze juniorversie van Eurovisie zal ongetwijfeld dezelfde geest van eenheid bevatten die de wedstrijd voor volwassenen met zich meebrengt, en weerspiegelt het hart van waar CBBC voor staat, een inclusief kanaal dat de diversiteit en creativiteit van alle kinderen viert. Ik kan niet wachten om ons eigen muzikale talent te onthullen dat met trots het VK zal vertegenwoordigen.

Verdere details werden er vandaag niet bekend gemaakt.

Verenigd Koninkrijk op het junior Eurovisiesongfestival.

Het Verenigd Koninkrijk nam tussen 2003 en 2005 deel aan het festival. Cory Spedding behaalde in 2004 het beste resultaat met haar inzending The Best is Yet to Come. In 2022 maakt het land een comeback op het junior Eurovisiesongfestival.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.