🇮🇱 Grote veiligheidsrisico’s bij Israëlische deelname.

🇮🇱 Grote veiligheidsrisico’s bij Israëlische deelname.

De teller staat al boven de 12 500 personen die vermoord zijn door het Israëlische leger tijdens de genocide in Gaza, toch neemt Israël deel aan het Eurovisiesongfestival komende mei.

De deelname van Israël aan Malmö zal echter anders zijn dan voorgaande jaren, en er zullen verscherpte veiligheidsmaatregelen worden geïmplementeerd om de veiligheid van de Israëlische delegatie te garanderen.

De genomen maatregelen

Volgens euromix.il zal de Israëlische delegatie naar Malmö worden vergezeld door tientallen beveiligers, in overeenstemming met de veiligheidsmaatregelen aangegeven door de ministeries en de Algemene Veiligheidsdienst van Israël. Er wordt verwacht dat elk lid van de delegatie wordt vergezeld door een bewaker. Als gevolg hiervan zal de Israëlische delegatie dit jaar groter zijn dan ooit tevoren, waardoor de deelnamekosten van de omroep KAN zullen stijgen. Bovendien zal de Zweedse politie en veiligheidsdiensten Israël bijstaan ​​en de veiligheid van zijn leden garanderen.

Gezien Malmö een openlijk pro-Palestijnse stad is met een grote islamgemeenschap is de Israëlische delegatie bang voor protesten. Zo zal de Israëlische delegatie een minimum buiten de muren van hun hotel en de Malmö arena komen. Eden Golan, de kandidaat van dit jaar neemt niet deel aan de openingsceremonie en zal niet aanwezig zijn op preparty’s.

KAN vreest voor de negatieve reactie van het publiek. Palestijnse vlaggen en gejoel van het publiek behoren tot de mogelijkheden, hoewel controversiële symbolen door de organisatoren ten strengste verboden zijn in de arena. Zoals Avi Zeikner, redacteur van euromix.il, vermeldt:

Afgezien van de veiligheidsrisico’s zou het mij echt niet verbazen dat we voor en na de Israëlische deelname boegeroep zullen horen. Het kan een heel onaangenaam moment zijn. Het is in het verleden met Rusland gebeurd, en het is zeker een mogelijkheid.

Voor de Israëlische delegatie zal het geen normale editie van het Eurovisiesongfestival worden en dat is nog zacht uitgedrukt. Komende zondag maakt Israël zijn inzending voor het Eurovisiesongfestival bekend.

Bij 12Points.be beperken we het nieuws over Israël op het komende Eurovisiesongfestival en hopen dat vrede de overhand neemt in Gaza en de rest van de wereld.

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.