Griekenland start zoektocht naar kandidaat en lied voor 2022.

Griekenland start zoektocht naar kandidaat en lied voor 2022.

De Grieken hebben zich gemeld voor het Eurovisiesongfestival 2022 en de zoektocht naar een kandidaat is sinds deze week gestart.

ERT liet aan de collega’s van ESCToday weten dat ze een kandidaat zullen afvaardigen naar het Eurovisiesongfestival in Italië. Sinds afgelopen woensdag heeft de omroep de inschrijvingen geopend. Wie interesse heeft om het land te vertegenwoordigen én voldoet aan alle eisen van de EBU en ERT mag zich aanmelden met het nummer bij de omroep.

Daarnaast schrijft ERT ook verschillende platenmaatschappijen aan om zo aan een kandidaat en nummer te komen. Inschrijven kan tot zondag 10 oktober.

ERT liet nog niet in zijn kaarten kijken over de selectieprocedure van de kandidaat. Algemeen wordt aangenomen aan de kandidaat volledig intern zal gekozen worden.

Griekenland op het Eurovisiesongfestival.

Het Balkanland Griekenland neemt sinds 1974 deel aan het Eurovisiesongfestival. Vaak met wisselend succes, vooral in de jaren 2000 was het land succesvol op het festival met de overwinning van Elena Paparizou in 2005 als hoogtepunt. In Rotterdam werd Griekenland vertegenwoordigd door de Nederlandse Stafania. Haar Last Dance kon doorstoten naar de finale en eindigde op een tiende plaats met 170 punten.

Share

Geef een antwoord

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.