🇩🇪 Fia met “Ohne Worte” naar junior Eurovisiesongfestival 2023.

🇩🇪 Fia met “Ohne Worte” naar junior Eurovisiesongfestival 2023.

In Duitsland hebben ze een kandidaat gekozen voor het junior Eurovisiesongfestival 2023. Uit een poule van vijf artiesten werd Fia geselecteerd.

De Duitse selectie verliep dit jaar volledig online. Alle vijf finalisten brachten een 1-minuut durende videoclip van hun lied, vaak nog de demoversie. Een internationale vakjury (50%) en de online Duitstalige stemmers (50%) mochten de kandidaat selecteren. De internationale vakjury bestond uit leden van het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Portugal, Polen, Frankrijk en Duitsland zelf. Fia won zowel bij de internationale vakjury als bij de online stemmers met haar lied Ohne Worte.

Fia werd geboren in Shanghai maar na de geboorte van haar zus verhuist het gezin terug naar Duitsland. Ze wonen in Berlijn met hun twee konijnen Simba en Puschel. Als je Fia vraagt ​​wat haar hobby is, is het eerste wat ze zegt ‘optreden’. Ze zingt en danst altijd en overal en is duidelijk de entertainer in haar familie. Tijdens haar optreden in het seizoen van “The Voice Kids” dit jaar maakt Fia niet alleen indruk met haar zang, maar ook omdat ze de songteksten vertaalt in gebarentaal. Ze werd daartoe geïnspireerd door haar kleine zusje. In haar vrije tijd houdt Fia van klimmen en zwemmen.

De definitieve versie van Ohne Worte wordt uitgebracht op vrijdag 13 oktober. Tot die tijd kunnen we al een blik werpen op de inzending met de 1 minuut durende demoversie van het lied.

Resultaten Duitse voorronde Nice

  1. FIA – Ohne Worte

Andere resultaten werden niet bekend gemaakt

  • Toby – Stand Up
  • Lenny – Lieben lernen
  • Adriano – Be My Girl
  • RAHEL – Believe

Duitsland op het junior Eurovisiesongfestival

Duitsland maakte pas in 2020 zijn debuut op het junior Eurovisiesongfestival. De kinderzender KiKa (onderneming van ARD en ZDF) staat in voor de selectie van de kandidaten. In 2023 behaalde het land zijn beste resultaat. FIA kon toen negende worden met het lied Ohne Worte.

📷: KiKa

Geef een reactie

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.